Uw pak met de juiste schoenen combineren: ontdek de do’s en don’ts

Wist u dat het combineren van een zwart herenpak met bruine schoenen de grootste modezonde is die u als man kunt begaan? Het is een ongeschreven regel dat bruine schoenen en een zwart kostuum niet goed samengaan en daarom eigenlijk niet met elkaar worden gecombineerd. 

Schoenen combineren met een pak

Vraagt u zich daarom af, met welke schoenen u uw zwarte pak dan wel kunt dragen? We vertellen het u graag in dit artikel. Daarnaast helpen we u ook verder met het combineren van andere kleuren kostuums met de juiste schoenen. Dankzij onze handige combinatietabel hoeft u nooit meer een misstap te begaan in het maken van combinaties. 

Met de keuze uit talloze verschillende kleuren, materialen en pasvormen kan het lastig zijn om de juiste combinaties met uw kostuum te maken. Want waar kunt u een zwarte lakschoen het beste mee combineren? En met welk herenpak kunt u uw bruine suède schoenen het beste dragen? Wij vertellen het u! 

 

Drie klassieke herenschoenen

Uw herenkostuum kan nog zo mooi zijn, maar wanneer u deze combineert met de verkeerde schoenen haalt het de gehele outfit naar beneden. Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze is niet alleen de kleur belangrijk, maar ook het model van de schoen en het materiaal. Wij leggen graag drie verschillende type herenschoenen aan u voor, die goed te combineren zijn met vrijwel alle kostuums en pakken.

 

Oxford veterschoenen

De oxford schoen met veters is het beste te omschrijven als een elegante en zakelijke schoen in een klassiek design met een smalle vorm. Dit type model heeft een glad oppervlak, een effen neus en een gesloten vetersluiting. Het is een goede schoen die verkrijgbaar is in diverse kleuren zodat een combinatie met vrijwel ieder kostuum mogelijk is. 

 

Derby schoenen voor heren

Ook de derby is een klassieke veterschoen voor heren. Dit model is sportief en veelzijdig, waardoor deze geschikt is voor zowel kantoor als vrije tijd. De derby herenschoen heeft een open vetersluiting met drie tot vijf paar oogjes voor een extra gemakkelijke instap.

 

Tijdloze schoenen: brogues

Deze schoen is te herkennen aan het gaatjespatroon op het oppervlak. Het kan hierbij gaan om een oxford, derby of ander model schoen, waarbij het oppervlak voorzien is van de herkenbare perforaties op de schoen. Ook bij dit model geldt dat hij verkrijgbaar is in verschillende kleuren om zo veelzijdig mogelijk te kunnen combineren.

 

Combineer de juiste schoen met uw kostuum

Heeft u een type schoen gekozen dat naar uw zin is? Dan hoeft u dit favoriete model alleen nog in een geschikte kleur en het juiste materiaal te vinden om een goede combinatie te maken met uw kostuum of trouwpak. In onze combinatietabel hebben we alle mogelijke combinaties voor u uitgeschreven. 

Herenkostuum

Schoenen

Zwart pak

Glad leer - zwart

Antraciet / donkergrijs pak

Glad leer - zwart

Lichtgrijs pak

Glad leer - cognac

Blauw pak

Glad leer - cognac, nougat of taupe

Beige pak

Nubuck leer - donkerbruin, middenbruin, zandkleurig of kaki 

Bruin pak

Glad leer of suède - zwart, zwart/bruin of Ton-Sur-Ton in de tint van het pak

Olijfgroen pak

Glad leer of suède - bruin of blauw

Wit pak

Glad leer - zwart

Smoking

Zwarte lakschoenen

Rokkostuum

Zwarte lakschoenen

 

Naast deze combinaties, zien we tegenwoordig ook steeds vaker dat kostuums en pakken in alle kleuren worden gecombineerd met sneakers. Dit kan natuurlijk niet zomaar met alle type sneakers. Een sneaker met een laag model en vlakke bovenkant leent zich het beste om te combineren met een kostuum. Dit komt omdat moderne pakken vaak nauwe broekspijpen hebben en een hoge schoen met een lange tong sluit hier vaak niet goed op aan.

Daarnaast is de loafer een type schoen die goed gecombineerd kan worden met heren pakken in alle kleuren. Zeker in de zomerperiode biedt de loafer een fijne optie om te dragen met een kostuum. Het gaat hierbij om een schoen zonder veter, ook wel een instapper genoemd. Deze schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, maar de meest voorkomende is de loafer met een witte zool en suède bovenkant. 

Probeer het zelf uit! Klopt het totaalplaatje en ziet uw outfit er harmonieus uit? Dan heeft u de juiste combinatie gemaakt!

 

Tip van Henk ter Horst

Een extra tip die we u graag willen meegeven is om de kleur van uw schoenen terug te laten komen in de riem. Als de mogelijkheid zich voordoet, raden wij u aan om deze als set aan te schaffen. Het is achteraf vaak lastig om een riem te vinden die qua kleur identiek is aan de schoenen.