Blog

Wat is de dresscode voor mannen op kantoor? 5x do's en don'ts

Bij veel bedrijven wordt de strenge zakelijke dresscode steeds vaker losgelaten. Hierdoor vindt casual en sportieve herenmode steeds vaker zijn weg naar de kantoorwerkplek. Bent u daarom op zoek naar een goede balans in uw kledingstijl? Waarbij zowel casual als zakelijk met elkaar kan worden gecombineerd? Wij helpen u graag op weg met 5 do’s en don’ts zodat u altijd goed gekleed naar kantoor komt.

Dresscode voor mannen op kantoor

Lees meer

Kies de juiste dasknoop bij uw overhemdkraag: ontdek onze top 5!

In de herenmode zijn er niet alleen talloze modellen stropdassen en overhemden, maar ook talloze manieren om das en kraag te combineren. Om ervoor te zorgen dat u altijd de best mogelijke indruk maakt, laten wij u graag kennismaken met de meest geschikte dasknopen voor de verschillende overhemdkragen. In het volgende stellen we de meest voorkomende knopen voor en leggen we uit hoe ze geknoopt worden.

Wist u dat er 85 verschillende dasknopen bestaan? Een Duitse natuurkundige ontdekte dit in 1999 aan de hand van wiskundige berekeningen. Daarvan zijn 13 knopen echt bruikbaar, maar de meeste mannen kennen er slechts één of hooguit twee. Toch is juist de stijlbewuste man gebaat bij het beheersen van meerdere soorten dasknopen!

De juiste knoop kunnen leggen is cruciaal om overhemd en das tot in de puntjes op elkaar af te stemmen. Want niet alleen kleur en patroon zijn belangrijk voor een harmonieus geheel, maar ook de lengte en breedte van de das en natuurlijk het type kraag. 

Met de door ons voorgestelde knopen kunt u uw herenkostuum perfectioneren en beter laten aansluiten op uw lichaamstype. We nemen graag vijf manieren om uw stropdas te knopen met u door ter inspiratie!

juiste-dasknoop-top-5

Lees meer

Het juiste trouwpak kiezen? Kleedt u als bruidegom stijlvol én comfortabel!

Op de bruiloft zijn alle ogen natuurlijk gericht op de bruid, maar ook als bruidegom staat u in het middelpunt van de belangstelling! Daarom moet u natuurlijk uw best doen om op deze dag een onvergetelijke indruk achter te laten. Een prachtig trouwkostuum is onmisbaar op de dag dat u in het huwelijksbootje stap. Daarom vertellen we u graag hoe u er op uw best uit kunt zien op uw trouwdag. 

Zit u al midden in de voorbereidingen van uw bruiloft? Dan helpen we u met dit artikel in een paar stappen om u passend te kleden op uw grote dag! De belangrijkste tips voor het kiezen van het ideale trouwpak hebben we voor u op een rijtje gezet. Bent u benieuwd waar u allemaal op moet letten bij het kiezen van een comfortabel en stijlvol trouwkostuum? We delen graag onze inspiratie, tips en ideeën met u!

juiste-trouwpak-kiezen

Lees meer