Wat is de dresscode voor mannen op kantoor? 5x do's en don'ts

Bij veel bedrijven wordt de strenge zakelijke dresscode steeds vaker losgelaten. Hierdoor vindt casual en sportieve herenmode steeds vaker zijn weg naar de kantoorwerkplek. Bent u daarom op zoek naar een goede balans in uw kledingstijl? Waarbij zowel casual als zakelijk met elkaar kan worden gecombineerd? Wij helpen u graag op weg met 5 do’s en don’ts zodat u altijd goed gekleed naar kantoor komt.

Dresscode voor mannen kantoor

Wanneer u een goede indruk wilt maken met uw kleding op het werk, betekent dit niet dat er van u wordt verwacht dat u iedere dag in een driedelig pak naar kantoor komt. Een pak voor mannen heeft verschillende functies: enerzijds dient het om een bepaalde (werk)houding te benadrukken, anderzijds straalt het status uit. 

Voor de perfecte casual look draait het allemaal om balans. Op basis van de bedrijfscultuur die bij u op kantoor wordt nageleefd, kunt u een geschikte outfit samenstellen. Wij vertellen u graag welke mannenmode vandaag de dag gedragen kan worden naar kantoor en welke kledingstukken en accessoires u misschien bent in de kast kunt laten liggen.

 

1. Combineer sneakers met uw kostuum

Sneakers zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Sterker nog, sinds 2018 zie je ook steeds vaker sneakers terugkomen die specifiek zijn ontworpen om te dragen in combinatie met een herenkostuum. 

Wie echter op deze herenschoenen door de kantoorgang wil lopen, kan het beste de volgende twee tips in overweging nemen, om er zeker van te zijn dat de sneakers goed passen bij het kostuum. 

Allereerst: kies voor een sneaker met een klassieke uitstraling die niet te sportief is. Denk bijvoorbeeld aan een witte schoen van zacht leer met een platte zool. De andere tip die wij graag willen meegegeven is om de sneaker regelmatig te poetsen. Schone schoenen dragen bij aan een verzorgd uiterlijk. En dat geldt ook zeker in combinatie met uw kleding. 

 

2. Draag niet te veel accessoires

Een herenaccessoire kan uw outfit helemaal afmaken, maar de uitspraak ‘less is more’ is hierbij in een aantal gevallen ook zeker van toepassing. Wilt u stijlvol op kantoor verschijnen en de ideale combinatie van casual en formeel uitstralen? Kies er dan voor om niet te veel accessoires te dragen. 

Een stropdas met dasklem, bretels, een opvallend horloge of ringen en andere sieraden kunnen een mooie toevoeging zijn aan uw kostuum. Maar probeer hierbij het aantal accessoires wel te beperken tot een maximum van drie. Anders leiden uw accessoires te veel af en trekken ze te veel de aandacht. Een aantal discrete accessoires zijn daarom een betere keuze om uw eigen stijl uit te stralen en uw kostuum compleet mee te maken. 

 

3. Perfect voor casual friday: het tweed jasje

Op kantoor is de tweed-look perfect voor casual friday! Dit jasje heeft namelijk een klassieke uitstraling met een moderne touch. Draag een tweed colbertjasje met een mooie spijkerbroek en een lichtblauw of wit overhemd zonder stropdas. Om de outfit helemaal mee af te maken kunt u kiezen voor bruine herenschoenen. 

 

4. Casual pakken met stretch

Een duidelijke trend op de catwalks en bij de modebeurzen zijn de casual pakken met een comfortabele pasvorm. Opvallend hierbij is het materiaal van de pakken: deze zijn namelijk voorzien van stretch, waardoor het veel bewegingsvrijheid geeft tijdens het dragen. Hierdoor is een modern pak met stretch absoluut geschikt om te dragen naar kantoor, omdat dit pak alle comfort biedt die u gedurende de dag nodig heeft. 

 

5. Geef een eigen draai aan uw outfit

Bij Henk ter Horst zijn wij van mening dat u zich op uw allerbeste kleedt als u zich ook écht comfortabel voelt in uw kleding. Daarom vindt u in onze collectie herenkostuums tal van verschillende pasvormen, materialen, kleuren, designs, maten en meer terug! Zo kunt u zelf uw eigen draai geven aan uw outfit. 

Wij vinden het belangrijk om in ieders wens te kunnen voorzien. Met onze veelzijdige collectie hopen wij iedere stijlvolle man te helpen bij de zoektocht naar een geschikte outfit om te dragen naar kantoor. Van grote maten herenmode tot klassieke donkerblauwe pakken en van een comfortabele trui tot een business kostuum of een trouwpak: de mogelijkheden zijn eindeloos!