Het perfecte pak voor elke gelegenheid: ontdek onze handige tips!

Heeft u binnenkort een feest of evenement waarnaar u een herenkostuum wilt dragen? Of bent u uitgenodigd voor een bepaalde gelegenheid waarbij een pak voor heren behoort tot de dresscode? Wij helpen u graag met het maken van de juiste kledingkeuze. 

Een pak voor elke gelegenheid

Met een zwart kostuum of een donkerblauw pak kunt u bijna niet de fout ingaan. Voor de meeste formele gelegenheden kunt u met een kostuum in deze kleur prima voor de dag komen. Toch zijn er ook aantal situaties en gelegenheden waarbij iets meer aandacht voor het kostuum vereist is. Bij Henk ter Horst vindt u voor elke dresscode iets passends!

Of u nu te gast bent op een bruiloft, een bezoek brengt aan operavoorstelling of een geschikt kostuum zoekt om te dragen naar een gala: bij Henk ter Horst bieden we verschillende mogelijkheden voor iedere gelegenheid. Hier adviseren we u graag over

 

Draag een kostuum naar uw sollicitatiegesprek

U kunt maar één keer een eerste indruk maken. Daarom is het belangrijk om er tijdens uw sollicitatiegesprek netjes uit te zien. Met een antraciet herenkostuum of een donkerblauw pak met een wit of lichtblauw overhemd zit u zeker goed. Combineer deze met een zijden stropdas, riem en bijpassende schoenen en u bent helemaal klaar voor uw gesprek!

Wilt u liever een meer casual outfit dragen naar uw sollicitatiegesprek? Omdat dit bijvoorbeeld beter aansluit bij de informele werksfeer? Bij Henk ter Horst kunt u ook terecht voor casual herenmode. Bekijk zeker eens onze collectie pantalons, truien, polo’s en jacks

 

Theater, opera of musical bijwonen?

Gaat u een avondje uit naar het theater, een operavoorstelling of musical? Als u de première gaat bijwonen, kunt u kiezen voor een klassieke smoking. Gaat u op een andere avond naar de voorstelling? Dan volstaat een donker herenkostuum ook. Deze kunt u combineren met stijlvolle accessoires zoals manchetknopen. Kies voor een klassieke donkere kleur zoals zwart, grijs of blauw. Of kies voor een unieke variatie en ga voor een donkergroen pak

Geldt er een specifieke dresscode op uw avondje uit? Probeer deze zo goed mogelijk na te streven met uw kledingkeuze. Dit is niet alleen respectvol tegenover de organisatie, maar tegelijkertijd weet u zeker dat u niet uit de toon valt bij de andere aanwezigen. 

 

Hoera, er gaat iemand trouwen!

Wanneer u bent uitgenodigd voor een huwelijksreceptie of trouwceremonie wilt u natuurlijk op uw allerbest gekleed zijn. Vaak geldt een formele dresscode, tenzij anders vermeld. Een herenkostuum of smoking is hierbij een voor de hand liggende trouwpak waarmee u de plank bijna niet kunt misslaan. 

 

Een feestelijk bal of chique gala

Ook bij deze gelegenheid geldt dat er vaak een dresscode benoemd staat op de uitnodiging. Voor heren betekent dit dat ze geacht worden een nette en klassieke smoking te dragen of een rokkostuum, tenzij anders vermeld. 

In onze collectie vindt u verschillende smokings die geschikt zijn om te dragen naar een gala of bal. Afhankelijk van uw smaak en voorkeuren kunt u een keuze maken uit de vele verschillende mogelijkheden. Verdiep u daarnaast ook in onze gala accessoires en lakschoenen om uw outfit compleet mee te maken.