Rokkostuums

2 producten

Van hoog naar laag sorteren

2 producten

Van hoog naar laag sorteren

Hoogwaardige kwaliteit rokkostuums voor heren

Heeft u formele herenkleding nodig voor een ceremoniële gelegenheid, een gala of een evenement met een specifieke dresscode? Dan kan een stijlvol rokkostuum wellicht een uitkomst voor u zijn. 

Bij Henk ter Horst bieden we rokkostuums van hoogwaardige kwaliteit aan, waarmee u gegarandeerd een goede indruk maakt. Ontdek onze collectie via de webshop of breng een bezoek aan onze sfeervolle herenmodezaak in Almelo. Hier kunt u onze heren rokkostuums passen om zo tot het rokpak te komen dat het beste aansluit bij uw wensen en voorkeuren. 

 

Wat is een rokkostuum?

Een rokkostuum is een kostuum voor heren dat met name kenmerkend is door het specifieke colbertjasje en de bijpassende broek. Het rokkostuum jasje is een colbert met een verlengde achterkant in de vorm van een zwaluwstaart. De voorkant van het jasje eindigt in twee lange punten die spits toelopen. Bovendien zitten er op de voorkant 6 stoffen knopen, die niet gesloten kunnen worden. 

De broek van het rokkostuum is gemaakt van hetzelfde materiaal als het colbertjasje en heeft een bies aan de zijkant. Deze zijden band of satijnen strook is typerend voor de broek en maakt het rokpak compleet. 

Naast het colbertjasje en de broek als belangrijke onderdelen van het rokkostuum, mag het rokwit niet worden vergeten. Dit geldt met name wanneer het heren rokkostuum wordt gedragen naar een gala. Het rokwit bestaat uit een rokoverhemd, rokgilet en vlinderstrik. Deze delen zijn altijd gemaakt van een witte katoenen stof en in een piqué binding geweven. Voor orkestleden en verenigingen wordt van deze regel afgeweken. Een rokpak voor vrijmetselaars wordt standaard met een zwart wollen gilet gecombineerd.

 

Onze collectie rokkostuums voor heren

Een rokkostuum kopen? Bij Henk ter Horst bieden we het grootste gedeelte van onze collectie rokkostuums voor mannen aan onder ons eigen merk. Hierdoor kunnen wij de beste kwaliteit aanbieden tegen scherpe prijzen. Wij zijn namelijk tot wel 40% voordeliger dan andere merken op het gebied van rokpakken, rokkostuum accessoires en schoenen

Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van herenmode weten wij waar een goed rokkostuum aan moet voldoen. Doordat wij onze rokkostuums voor heren zelf ontwerpen en produceren, kunnen wij deze kennis gelijk doorvertalen. Hierdoor kunnen wij herenmode aanbieden op basis van de laatste trends tegen een goede prijs, zonder dat u hoeft in te leveren op de kwaliteit. Ontdek het zelf en verdiep u in onze veelzijdige collectie heren rokkostuums.