Het juiste trouwpak kiezen? Kleedt u als bruidegom stijlvol én comfortabel!

Het trouwpak bepaalt de dresscode

Of het nu gaat om een jacquet, een dinnerjacket, of chique herenkostuum: trouwpakken zijn er in verschillende soorten, die allemaal even "geoorloofd" of sociaal aanvaardbaar zijn. Het eerste wat u dus moet doen is de dresscode voor de bruiloft bepalen. Als bruid en bruidegom hebben jullie natuurlijk zelf de keuze. Bedenk daarom vooraf wat voor soort trouwpak u wilt dragen en kies vervolgens een thema dat hier goed op aansluit. 

Geeft u de voorkeur aan een traditionele pasvorm en kleur voor uw kostuum? Overweeg dan zeker onze zwarte trouwpakken, blauwe trouwkostuums en trouwpakken in het grijs. Met één van deze kleuren komt u absoluut goed voor de dag. Bovendien heeft u in deze traditionele kleuren veel keuze in verschillende pasvormen, materialen en meer! 

Past traditioneel juist niet bij u en wilt u daarom een minder voor de hand liggende kleur voor uw trouwpak? In ons assortiment vindt u ook rode trouwkostuums, trouwpakken in het wit of kies voor een bruin trouwpak. Bij Henk ter Horst zijn de mogelijkheden eindeloos.  

 

Snit en materiaal: een trouwpak als uw ‘tweede huid’

De snit van uw trouwpak is erg belangrijk om er zeker van te zijn dat het kostuum comfortabel zit en goed aansluit op uw lichaamsbouw. Ga daarom voor een slanke snit als dat bij uw figuur past, of kies voor een trouwpak in grote maat als u niet terecht kunt in onze reguliere collectie. 

Kiest u voor een double-breasted pak? Dan moet het twee zijsplitten hebben en geen rugsplit - iets anders is namelijk niet helemaal in overeenstemming met de etiquette. Zo kiest u voor een klassiek trouwkostuum dat helemaal naar uw wens is. 

Bij het kiezen van een specifieke stof voor uw trouwpak mag u natuurlijk nooit vergeten dat u zich comfortabel moet voelen. Het kostuum moet er vanzelfsprekend stijlvol uitzien, maar het comfort moet u ook zeker niet onderschatten. 

Vindt de grote dag plaats in de zomer? Bekijk dan zeker eens onze collectie zomer trouwpakken voor heren. Hierin vindt u verschillende pakken van luchtige materialen en in zomerse kleuren en tinten. Denk bijvoorbeeld aan zijde of katoen. Naast scheerwol is ook een materiaalmix van chemische vezels aan te bevelen, omdat deze materialen nauwelijks kreuken en zorgen voor een aangenaam lichaamsklimaat.

 

Vind de juiste trouwaccessoires 

Heeft u een trouwpak van Henk ter Horst op het oog dat aan al uw wensen en voorkeuren voldoet? Vergeet dan zeker niet dat de juiste trouwaccessoires uw outfit voor de grote dag helemaal afmaken!

Kiest u voor een strik of stropdas?

Aangezien smaken verschillen, bieden we bij Henk ter Horst zowel trouw stropdassen als trouw vlinderstrikken aan die u kunt dragen op de dag dat u in het huwelijksbootje stapt. Afhankelijk van uw eigen voorkeuren, kunt u een keuze maken uit deze twee accessoires. Tip: vergeet bij de stropdas van uw voorkeur de dasklem niet! 

Draag een gilet

Ook als u maar een klein budget heeft, kunt u toch schitteren in een trouwpak, met of zonder gilet. Een tip van ons: kies bij uw trouwkostuum voor eenheid en laat de kleur of tint van de bruidsjurk terugkomen in uw overhemd en stropdas. Trouwgilets gedragen met rokkostuums of jacquets kunnen qua kleur afwijken van het pak en dus ruimte laten voor variatie. Een champagne, crème of wit gilet kan bijvoorbeeld perfect worden gecombineerd met een donker kostuum. U kunt ook verdere accenten leggen met bijpassende accessoires zoals een pochet of plastron.

De puntjes op de i voor uw overhemd

Onze trouw overhemden zijn verkrijgbaar in eindeloos veel varianten, zodat wij in ieders wens kunnen voorzien. Combineer deze met de trouw bretels uit onze collectie en denk bijvoorbeeld ook eens na over trouw manchetknopen. Wellicht is dit wel iets voor u!

Vergeet de schoenen niet

Goede schoenen zijn absoluut essentieel voor elk pak, maar nog meer voor een trouwpak! Bij Henk ter Horst vindt u verschillende trouwschoenen in onze collectie. Denk bijvoorbeeld aan luxe schoenen in een cognac kleur of chique printschoenen. Kies de riem altijd in kleur bij de schoen voor een mooi geheel.

Een oxford is een schoen met een gladde neus en een gesloten vetersluiting. Dat laatste heeft overigens niets te maken met de veters, maar verwijst naar de snit: het bovenleer van de oxford ligt onder het voorste deel van het bovenleer, zodat de veters niet uit elkaar kunnen springen. Dit is waarschijnlijk het meest formele schoenmodel en kan ook perfect gedragen worden bij donkere pakken voor op kantoor.

 

Een thema bruiloft? Geen probleem!

Themahuwelijken zijn helemaal in! Dus viert u liever geen traditionele bruiloft, maar wilt u bijvoorbeeld de Roaring Twenties laten herleven, dan geldt daarvoor uiteraard een iets andere dresscode. Tot slot willen we u nog een belangrijke tip meegeven: als u een pak koopt, zorg er dan voor dat het perfect past. De mooiste kleuren en accessoires verliezen hun effect als het trouwpak simpelweg niet goed past. 

Bij Henk ter Horst denken we graag met u mee. U bent van harte welkom in onze sfeervolle herenmodezaak in Almelo om onze trouwkostuums en bijbehorende accessoires en trouwschoenen te komen passen. Onze verkoopspecialisten voorzien u graag van persoonlijk advies, zodat u de beste keuze kunt maken. Bovendien wijzen we u graag op de mogelijkheid om uw trouwpak op maat te laten maken middels onze vermaakservice. Zo weet u zeker dat u op uw allerbest gekleed bent op één van de belangrijkste dagen van uw leven.